SIMVACARD 20 mg
DCI: SIMVASTATINUM
Forma farmaceutică: COMPR. FILM.
Concentrația
20mg
Prescripție:
P-6L
Cod ATC
C10AA01
Firma / țara producătoare APP
ZENTIVA K.S. - REPUBLICA CEHA
Firma / țara deținătoare APP
ZENTIVA K.S. - REPUBLICA CEHA
Volum ambalaj
-
Informații despre produs
Acțiune terapeutică:
HIPOCOLESTEROLEMIANTE SI HIPOTRIGLICERIDEMIANTE INHIBITORI AI HMG COA REDUCTAZEIAmbalaj:
- Cutie x 2 blist. PVC-PE-PVDC/Al x 14 compr. film.
- Cutie x 6 blist. PVC-PE-PVDC/Al x 14 compr. film.
Nr. / data ambalaj APP
- 1758/2009/01
- 1758/2009/02
Valabilitate ambalaj
2 aniCod CIM
- W56960001
- W56960002
AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 1757/2009/01 Anexa 1 NR. 1758/2009/01-02 NR. 1759/2009/01-02 Prospect
Prospect: Informaţii pentru pacient
Simvacard 10 mg comprimate filmate Simvacard 20 mg comprimate filmate Simvacard 40 mg comprimate filmate Simvastatină
Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră. • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct 4.
Ce găsiţi în acest prospect:
-
Ce este Simvacard şi pentru ce se utilizează
-
Ce trebuie să stiţi înainte să luaţi Simvacard
-
Cum să luaţi Simvacard
-
Reacţii adverse posibile
-
Cum se păstrează Simvacard
-
Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
-
Ce este Simvacard şi pentru ce se utilizează
Simvacard este un medicament folosit pentru scăderea concentraţiei de colesterol, a colesterolului „rău” (LDL-colesterol) şi a substanţelor grase denumite trigliceride din sânge. Pe lângă aceste utilizări, Simvacard creşte concentraţia de colesterol „bun” (HDL-colesterol). Simvacard este un reprezentant al clasei de medicamente numite statine.
Colesterolul este una dintre substanţele grase care se găsesc în sânge. Colesterolul total este format în principal din LDL şi HDL colesterol.
LDL colesterolul este deseori numit colesterol „rău” deoarece se poate acumula în pereţii arterelor dumneavoastră formând placa. Eventual, acumularea acestei plăci poate duce la o îngustare a arterelor. Această îngustare poate încetini sau bloca circulaţia sângelui către organe vitale cum sunt inima şi creierul. Această blocare a circulaţiei sângelui poate duce la un atac de cord sau la un accident vascular cerebral.
HDL colesterolul este deseori numit colesterol „bun” deoarece acesta ajută la împiedicarea acumulării colesterolului rău în artere şi protejează împotriva bolilor de inimă.
Trigliceridele reprezintă o altă formă de grăsime din sânge, care poate crește riscul de apariție a bolilor de inimă.
Ar trebui să urmați o dietă de scădere a colesterolului în timp ce luați acest medicament. Simvacard este utilizat împreună cu regimul alimentar dacă aveţi: • o concentraţie crescută de colesterol în sânge (hipercolesterolemie primară) sau concentraţii crescute ale grăsimilor în sânge (hiperlipidemie mixtă) • o boală ereditară (hipercolesterolemie familială homozigotă) care determină creşterea concentraţiei colesterolului în sânge. De asemenea, vi se pot administra şi alte tratamente. • o boală cardiacă coronariană (BCC) sau prezentaţi un risc mare de apariţie a BCC (dacă aveţi diabet zaharat, aţi avut în trecut accident vascular cerebral sau o altă afecţiune a vaselor de sânge). Simvacard vă poate prelungi durata vieţii prin reducerea riscului de boli cardiace, indiferent de concentraţia colesterolului în sângele dumneavoastră.
Majoritatea oamenilor nu prezintă simptome imediate determinate de concentraţia crescută a colesterolului. Medicul dumneavoastră vă poate măsura concentraţia colesterolului printr-un test simplu de sânge. Prezentaţi-vă la medicul dumneavoastră în mod regulat, urmăriţi-vă concentraţia colesterolului şi discutaţi despre obiectivele tratamentului dumneavoastră cu medicul.
- Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Simvacard
Nu luaţi Simvacard: • dacă sunteţi alergic la simvastatină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6: Conţinutul ambalajului şi alte informaţii); • dacă aveţi probleme cu ficatul; • dacă sunteţi gravidă, ați putea fi gravidă sau alăptaţi; • dacă luaţi medicamente ce conțin una sau mai multe dintre următoarele substanţe active:
- itraconazol, ketoconazol, voriconazol sau posaconazol (medicamente împotriva infecţiilor cu ciuperci)
- eritromicină, claritromicină sau telitromicină (antibiotice pentru combaterea anumitor infecţii)
- inhibitori de proteaze ale virusului HIV cum sunt indinavir, nelfinavir, ritonavir şi saqunavir (inhibitorii de proteaze ale virusului HIV sunt utilizaţi pentru tratamentul infecţiei HIV);
- boceprevir sau telaprevir (medicamente pentru infecţia cu virusul hepatitei C)
- nefazodonă (medicament pentru tratamentul depresiei).
- cobicistat
- gemfibrozil (utilizat pentru scăderea colesterolului)
- ciclosporină (utilizată la pacienţii cu transplant de organe)
- danazol (un hormon de sinteză utilizat pentru a trata endometrioza, o afecţiune în care mucoasa uterului creşte în afara uterului) • Dacă luați sau ați luat în ultimele 7 zile un medicament denumit acid fusidic (un medicament utilizat pentru infecții bacteriene) pe cale orală sau injectabilă. Combinația de acid fusidic și Simvacard poate duce la apariția unor probleme musculare serioase (rabdomioliză). Nu luați mai mult de 40 mg Simvacard dacă luați lomitapid (utilizat pentru tratamentul unei boli genetice grave și rare privind colesterolul).
Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur că medicamentul dumneavoastră este enumerat mai sus.
Atenţionări şi precauţii
Spuneți medicului dumneavoastră: • despre orice afecţiuni medicale pe care le aveţi inclusiv despre alergii • dacă consumaţi cantităţi mari de alcool etilic • dacă aveţi sau aţi avut vreodată afecţiuni ale ficatului. Simvacard ar putea să nu fie potrivit pentru dumneavoastră. • dacă trebuie să vi se facă o intervenție chirurgicală. Este posibil să fie necesară întreruperea tratamentului cu Simvacard pentru o scurtă perioadă de timp. • Dacă sunteți asiatic, deoarece este posibil să vă trebuiască o doză diferită. • Dacă aveți sau ați avut miastenie (o boală care produce slăbiciune musculară generală, inclusiv, în unele cazuri, la nivelul mușchilor implicați în respirație) sau miastenie oculară (o boală care produce slăbiciune la nivelul mușchilor oculari), întrucât statinele pot uneori să agraveze boala sau să ducă la apariția miasteniei (vezi punctul 4).
Medicul dumneavoastră trebuie să vă efectueze teste de sânge înainte de a începe să utilizaţi acest medicament și dacă aveți orice simptome specifice problemelor ficatului în timp ce luați Simvacard. Aceste teste sunt necesare pentru a verifica cât de bine funcţionează ficatul dumneavoastră. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate solicita să faceţi teste de sânge după începerea tratamentului, pentru a verifica felul în care ficatul dumneavoastră tolerează tratamentul cu Simvacard.
În perioada utilizării acestui medicament, medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu atenţie dacă aveţi diabet sau dacă prezentaţi risc de apariţie a diabetului. Este posibil să prezentaţi risc de apariţie a diabetului dacă aveţi valori crescute ale zahărului şi grăsimilor din sânge, dacă sunteţi supraponderal şi dacă aveţi hipertensiune arterială.
Adresați-vă medicul dumneavoastră dacă aveţi boli pulmonare severe.
Dacă prezentaţi dureri musculare inexplicabile, sensibilitate musculară sau slăbiciune musculară adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Acest lucru este important deoarece, rareori, problemele musculare pot fi grave, inclusiv distrugeri ale muşchilor ducând la leziuni ale rinichilor; foarte rar, au survenit decese.
Riscul de distrugere a ţesutului muscular este mai mare la doze mai mari de Simvacard, cum ar fi 80 mg. Riscul de ruptură musculară este mai mare la anumiţi pacienţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă vreuna dintre atenţionările de mai jos este valabilă în cazul dumneavoastră: • consumaţi cantităţi mari de alcool, • aveţi probleme ale rinichilor, • aveţi probleme ale tiroidei, • aveţi 65 ani sau peste, • sunteţi femeie, • aţi avut vreodată probleme musculare în timpul tratamentului cu medicamente hipocolesterolemiante numite „statine” sau „fibraţi”, • dumneavoastră sau un membru de familie apropiat aveţi o afecţiune musculară ereditară. De asemenea spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți slăbiciune musculară constantă. Pot fi necesare teste suplimentare și medicamente pentru a diagnostica și trata acest lucru.
Copii și adolescenți Siguranța și eficiența medicamentului au fost studiate la băieți cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani și la fete care au avut prima menstruaţie în urmă cu cel puţin un an (vezi pct. 3 „Cum să luați Simvacard”). Simvacard nu a fost studiată la copii cu vârsta mai mică de 10 ani. Pentru mai multe informații adresați-vă medicului dumneavoastră.
Simvacard împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente cu oricare dintre următoarele substanțe active. Administrarea Simvacard cu oricare dintre aceste medicamente poate creşte riscul de afecţiuni musculare (unele dintre acestea au fost deja enumerate la punctul de mai sus „Nu luaţi Simvacard”). • dacă este nevoie să luați acid fusidic pentru tratamentul unei infecții bacteriene, va trebui să opriți temporar utilizarea acestui medicament. Medicul dumneavoastră vă va spune când este cazul să reluați tratamentul cu Simvacard. Administrarea de Simvacard împreună cu acid fusidic poate duce, rareori, la slăbiciune musculară, sensibilitate și durere (rabdomioliză). A se vedea mai multe informații referitoare la rabdomioliză la pct. 4. • ciclosporină (un medicament utilizat deseori la pacienţii la care s-a efectuat transplant de organe) • danazol (un hormon de sinteză folosit în tratamentul endometriozei, o afecţiune în care mucoasa uterului creşte în afara uterului) • medicamente cum sunt itraconazolul, ketoconazolul, fluconazolul, voriconazolul sau posaconazolul (medicamente împotriva infecţiilor fungice) • fibraţi cum sunt gemfibrozil şi bezafibrat (medicamente pentru scăderea nivelului colesterolului) • eritromicină, claritromicină, sau telitromicină (medicamente împotriva infecţiilor bacteriene) • inhibitori ai proteazei HIV cum sunt indinavir, nelfinavir, ritonavir şi saquinavir (medicamente împotriva SIDA) • agenți antivirali cum ar fi boceprevir, telaprevir, elbasvir sau grazoprevir (medicamente pentru tratamentul infecţiei cu virusul hepatitic C) • nefazodonă (un medicament pentru tratamentul depresiei) • medicamente care conțin ingredientul activ cobicistat • amiodaronă (un medicament utilizat pentru bătăile neregulate ale inimii) • verapamil, diltiazem sau amlodipină (medicamente pentru tensiunea arterială mare, dureri în piept asociate cu o boală a inimii sau alte afecţiuni ale inimii) • lomitapidă (alt medicament utilizat pentru scăderea valorilor colesterolului). • daptomicina (un medicament folosit pentru a trata bacteremia și infecții cutanate complicate și infecții structurale cutanate). Este posibil ca riscul reacţiilor adverse care afectează musculatura să fie mai mare atunci când acest medicament este administrat în timpul tratamentului cu simvastatină. Medicul dumneavoastră poate decide să nu vă administreze Simvacard pentru un timp. • colchicină (medicament pentru tratamentul gutei). • ticagrelor (medicament antiplachetar)
În afară de medicamentele enumerate mai sus, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În mod special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi medicamente care conțin oricare dintre următoarele substanțe active: • medicamente care conțin o substanţă activă care previne formarea cheagurilor de sânge, cum este warfarină, fenprocumonă sau acenocumarol (anticoagulante) • fenofibrat (utilizat, de asemenea, pentru scăderea colesterolului) • niacină (utilizat, de asemenea, pentru scăderea colesterolului) • rifampicină (utilizată pentru a trata tuberculoza). De asemenea, trebuie să spuneţi că luaţi Simvacard oricărui medic care vă prescrie un nou medicament.
Simvacard împreună cu alimente şi băuturi Sucul de grepfrut conţine una sau mai multe componente care influenţează transformarea unor medicamente, cum este Simvacard. Ca urmare, consumul de suc de grepfrut trebuie evitat.
Sarcina și alăptarea
Nu luaţi Simvacard dacă sunteţi gravidă credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Simvacard, opriţi imediat tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Nu luaţi Simvacard dacă alăptaţi, deoarece nu se ştie dacă medicamentul se elimină în lapte.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Nu este de aşteptat faptul ca Simvacard să vă influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, în timpul conducerii vehiculelor sau al folosirii utilajelor, trebuie să aveţi în vedere că au fost raportate cazuri rare de ameţeli.
Simvacard conţine lactoză Comprimatele de Simvacard conţin un tip de zahăr numit lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
- Cum să luaţi Simvacard
Medicul dumneavoastră va stabili concentraţia comprimatului adecvată pentru dumneavoastră, în funcţie de starea dumneavoastră, de tratamentul actual şi de factorii predispozanți.
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Cât timp luaţi Simvacard trebuie să ţineţi un regim alimentar standard pentru reducerea colesterolemiei.
Dozare: Doza recomandată este de un comprimat de Simvacard 5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg sau 80 mg pe cale orală o dată pe zi.
Adulți Doza uzuală de început este de 10, 20 sau, în unele cazuri, de 40 mg pe zi. Medicul dumneavoastră poate să vă ajusteze doza după cel puțin 4 săptămâni la 80 de mg pe zi. Nu luați mai mult de 80 de mg pe zi.
Medicul dumneavoastră vă poate prescrie doze mai mici, în special dacă luați anumite medicamente enumerate mai sus sau aveți anumite afecțiuni renale.
Doza de 80 mg este recomandată doar în cazul pacienţilor adulţi care au o concentraţie foarte mare de colesterol şi un risc mare de complicaţii cardiovasculare, care nu au atins obiectivele de scădere a colesterolului la doze mai mici.
Utilizarea la copii şi adolescenţi La copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 10 şi 17 ani) doza uzuală recomandată iniţial este 10 mg pe zi seara. Doza maximă recomandată este 40 mg pe zi.
Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.
Modul de administrare: Luaţi Simvacard seara. Acesta poate fi administrat cu sau fără alimente. Continuaţi să luaţi acest medicament până când medicul vă recomandă întreruperea acestui tratament.
Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris Simvacard împreună cu un chelator al acizilor biliari, alt medicament folosit pentru scăderea colesterolului, ar trebui să luați Simvacard cu cel puțin 2 ore înainte sau 4 ore după administrarea unui chelator al acizilor biliari.
Dacă luaţi mai mult Simvacard decât trebuie • adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă uitaţi să luaţi Simvacard • nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Pur şi simplu luaţi cantitatea obişnuită de Simvacard, după orarul stabilit, în ziua următoare.
Dacă încetaţi să luaţi Simvacard • vorbiți cu medicul dumneavoastră sau farmacistul deoarece este posibil să crească din nou concentraţia colesterolului.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Următorii termeni sunt utilizaţi pentru a descrie frecvenţa raportării reacţiilor adverse: • Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane) • Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane). • Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
Au fost raportate următoarele reacţii adverse grave rare.
Dacă apar oricare din aceste reacţii adverse grave, opriţi administrarea medicamentului şi comunicaţi imediat acest lucru medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital. • dureri, sensibilitate, slăbiciune sau crampe musculare. În rare cazuri, aceste probleme musculare pot fi grave, incluzând distrugere a muşchilor, ducând la leziuni ale rinichilor; foarte rar, au survenit decese. • reacţii de hipersensibilitate (alergice) incluzând:
- umflarea feţei, a limbii şi a gâtului care pot determina dificultăţi la respiraţie (angioedem)
- dureri musculare severe, de obicei la nivelul umerilor şi şoldurilor
- erupţie trecătoare pe piele însoţită de slăbiciune în muşchii membrelor şi ai gâtului
- dureri sau inflamaţii ale articulaţiilor (polimialgie reumatică)
- inflamaţii ale vaselor de sânge (vasculite)
- învineţire neobişnuită, erupţii şi umflare a pielii (dermatomiozită), urticarie, sensibilitate a pielii la soare, febră, înroşire trecătoare a feţei
- dificultăţi la respiraţie (dispnee) şi senzaţie generală de rău
- simptome asemănătoare lupusului (incluzând erupţii pe piele, tulburări articulare şi efecte asupra celulelor din sânge)
- inflamaţii ale ficatului însoţite de următoarele simptome: îngălbenirea pielii şi a albului ochilor, mâncărimi, urină de culoare închisă sau scaun de culoare deschisă, stare de oboseală sau slăbiciune, pierderea apetitului, insuficienţă hepatică (foarte rar)
- inflamaţia pancreasului, adesea însoţită de dureri abdominale severe.
A fost raportată următoarea reacție adversă gravă și foarte rară: • reacție alergică gravă care poate provoca dificultăți de respirație sau amețeli (anafilaxie)
Au fost raportate, de asemenea, următoarele reacţii adverse rare: • număr mic al celulelor roşii din sânge (anemie) • amorţeală sau slăbiciune la nivelul braţelor şi picioarelor • durere de cap, senzaţie de furnicături, ameţeli • tulburări digestive (durere abdominală, constipaţie, flatulenţă, indigestie, diaree, greaţă, vărsături) • erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, căderea în exces a părului • slăbiciune • vedere încețoșată și afectarea vederii (fiecare poate afecta până la 1 din 1000 persoane) • erupţii cutanate tranzitorii care pot să apară pe piele sau afte la nivelul cavității bucale (erupţii cutanate tranzitorii lichenoide) (fiecare poate afecta până la 1 din 10000 persoane) • tulburări de somn (foarte rare) • slăbirea memoriei (foarte rare), pierderea memoriei, confuzie.
Au fost raportate,de asemenea, următoarele reacţii adverse, dar frecvenţa nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile (cu frecvenţă necunoscută): • disfuncţie erectilă • depresie • inflamaţie a plămânilor ce duce la probleme respiratorii, inclusiv tuse persistentă şi/sau dificultăţi de respiraţie sau febră • miastenia gravis (o boală care produce slăbiciune musculară generală, inclusiv, în unele cazuri, la nivelul mușchilor implicați în respirație). • miastenie oculară (o boală care produce slăbiciune la nivelul mușchilor oculari). • discutați cu medicul dacă aveți slăbiciune la nivelul brațelor sau picioarelor care se agravează după perioade de activitate, vedere dublă sau cădere a pleoapelor, dificultăți la înghițire sau dificultăți la respirație.
Alte reacţii adverse posibile raportate la utilizarea unor statine: • tulburări de somn, inclusiv coşmaruri • tulburări sexuale • diabet – este mai probabil să apară dacă aveți tensiunea arterială crescută, dacă aveți cantități mari de zahăr sau grăsimi în sânge și sunteți supraponderal. Medicul dumneavoastră vă va supraveghea mai atent dacă vă aflați în această situație. • durere, sensibilitate, crampe sau slăbiciune musculară, distrugere musculară; ruptură musculară (care poate afecta până la 1 din 10000 persoane), probleme la nivelul tendoanelor, uneori complicate de ruptură de tendon, • ginecomastie (mărirea sânilor la bărbați) (care poate afecta până la 1 din 10000 persoane).
Valori ale testelor de laborator La efectuarea unor analize de sânge s-au observat creşteri ale valorilor testelor funcţiei hepatice și ale unei enzime musculare (creatin-kinază).
Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO e-mail: [email protected] Website: www.anm.ro Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
- Cum se păstrează Simvacard
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Simvacard după data de expirare înscrisă pe blister şi pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
- Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Simvacard
-
Substanţa activă este simvastatină. Fiecare comprimat filmat conţine simvastatină 10 mg. Fiecare comprimat filmat conţine simvastatină 20 mg. Fiecare comprimat filmat conţine simvastatină 40 mg.
-
Celelalte componente sunt: Simvacard 10 mg, 20 mg, 40 mg comprimate filmate Nucleul comprimatului: lactoză anhidră, amidon pregelatinizat, talc, celuloză microcristalină, butilhidroxianisol, stearat de magneziu Filmul comprimatului: hidroxipropilceluloză, hipromeloză, dioxid de titan (E 171), talc
Cum arată Simvacard şi conţinutul ambalajului
Simvacard 10 mg Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu o linie mediană pe ambele feţe, marcate cu “SVT 10” pe una din feţe. Comprimatele filmate Simvacard 10 mg sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC-PE-PVDC/Al care conţin 28 de comprimate filmate.
Simvacard 20 mg Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu o linie mediană pe ambele feţe, marcate cu “SVT 20” pe una din feţe. Comprimatele filmate Simvacard 20 mg sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC-PE-PVDC/Al care conţin 28 sau 84 de comprimate filmate.
Simvacard 40 mg Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu o linie mediană pe ambele feţe, marcate cu “SVT 40” pe una din feţe. Comprimatele filmate Simvacard 40 mg sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC-PE-PVDC/Al care conţin 28 sau 84 de comprimate filmate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţǎ și fabricantul Zentiva k.s. U. kabelovny 130, 102 37 Praga 10 Dolni Mecholupy, Republica Cehă
Pentru orice informații despre acest medicament, vă rugăm să contactați reprezentanța locală a deținătorului autorizației de punere pe piață. S.C. ZENTIVA S.A B-dul Theodor Pallady nr. 50 Tel.: +4 021.304.72.00 [email protected]
Acest prospect a fost revizuit în Octombrie 2023.