STILNOX 10 mg

DCI: ZOLPIDEMUM

Forma farmaceutică: COMPR. FILM.

Concentrația

10mg

Prescripție:

PRF

Cod ATC

N05CF02

Firma / țara producătoare APP

SANOFI WINTHROP INDUSTRIE - FRANTA

Firma / țara deținătoare APP

SANOFI ROMANIA S.R.L. - ROMANIA

Volum ambalaj

-

Informații despre produs

  • Acțiune terapeutică:

    HIPNOTICE SI SEDATIVE MEDICAMENTE INRUDITE CU BENZODIAZEPINE
  • Ambalaj:

    • Cutie x 1 blist. PVC/Al x 10 compr. film.
    • Cutie x 2 blist. PVC/Al x 10 compr. film.
    • Cutie x 1 blist. PVC/Al x 20 compr. film.
    • Cutie x 1 blist. PVC/Al x 14 compr. film.
  • Nr. / data ambalaj APP

    • 1344/2009/01
    • 1344/2009/02
    • 1344/2009/03
    • 1344/2009/04
  • Valabilitate ambalaj

    3 ani
  • Cod CIM

    • W62440001
    • W62440002
    • W62440003
    • W62440004

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 1344/2009/01-04 Anexa 1 Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Stilnox 10 mg comprimate filmate Zolpidem tartrat

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

  • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
  • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
  • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Stilnox şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luați Stilnox

  3. Cum să luaţi Stilnox

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Stilnox

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  7. Ce este Stilnox și pentru ce se utilizează

Stilnox este un medicament pentru somn (hipnotic) care acţionează asupra creierului, pentru a produce somnolenţă. El poate fi utilizat la adulţi pentru tratamentul de scurtă durată al insomniei, atunci când aceasta este invalidantă sau determină o suferință severă.

  1. Ce trebuie să ştiţi înainte să luați Stilnox

Nu luaţi Stilnox dacă  sunteţi alergic la zolpidem sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6) O reacţie alergică poate include o erupţie trecătoare pe piele, mâncărimi, dificultăţi la respiraţie sau umflarea feţei, buzelor, gâtului sau limbii.  aveţi boli severe ale ficatului  suferiţi de probleme de respiraţie în timpul somnului, reprezentate de întreruperi ale respiraţiei în timpul somnului (sindrom de apnee în somn)  suferiţi de o afecţiune caracterizată prin slăbiciune musculară severă (miastenia gravis)  aveţi tulburări respiratorii instalate brusc şi/sau severe  aveţi vârsta sub 18 ani.

Atenţionări şi precauţii De câte ori este posibil, trebuie identificată şi tratată cauza insomniei, înaintea începerii tratamentului cu Stilnox. Dacă insomnia persistă după un tratament de 7–14 zile cu Stilnox, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a fi supravegheat cu atenţie la intervale regulate, deoarece puteţi avea o tulburare psihică primară sau o tulburare fizică. Înainte să luaţi Stilnox, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului  dacă sunteţi vârstnic sau slăbit. Dacă în timpul nopţii vă ridicaţi din pat, aveţi grijă, deoarece există un risc crescut de cădere şi, ca urmare, de fractură de şold, datorită efectului de relaxare musculară al medicamentului.  dacă aveţi probleme ale ficatului (vezi şi mai sus „Nu luaţi Stilnox dacă”, punctul 3 şi 4) sau rinichilor (vezi punctul 4).  dacă aveţi probleme respiratorii. În timp ce luaţi Stilnox, respiraţia dumneavoastră poate deveni mai slabă.  dacă aţi avut în trecut boli mintale, anxietate sau afecţiuni psihice.  dacă aveţi sau aţi avut în trecut depresie. Stilnox poate demasca sau agrava simptomele acestei afecţiuni şi pot apărea gânduri de suicid. În câteva studii s-a observat că suicidul şi tentativa de suicid apar mai frecvent la pacienţii trataţi cu medicamente benzodiazepinice sau cu alte hipnotice, inclusiv zolpidem, dar o relaţie de cauzalitate nu a fost stabilită.  dacă aveţi sau aţi avut vreodată în trecut tendinţă la abuz de alcool etilic sau medicamente. În această situaţie, crește riscul de apariţie a dependenţei la Stilnox (a efectelor fizice sau psihice produse de constrângerea de a continua tratamentul cu acest medicament), risc dependent și de doza administrată şi de durata tratamentului.  dacă atunci când v-a făcut o electrocardiogramă, medicul v-a spus că aveţi un interval QT prelungit congenital.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă vă aflaţi în oricare din situaţiile menţionate mai sus.

Afectare psihomotorie în ziua următoare administrării medicamentului (vezi şi Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor) În ziua următoare administrării Stilnox, poate creşte riscul de afectare psihomotorie, inclusiv de afectare a capacităţii de a conduce vehicule, dacă: • Luaţi acest medicament cu mai puţin de 8 ore înainte de efectuarea unor activităţi care necesită vigilenţă • Luaţi o doză mai mare decât doza recomandată • Luaţi zolpidem în timp ce sunteţi deja tratat cu alte medicamente cu efect deprimant asupra sistemului nervos central sau cu alte medicamente care cresc concentraţia zolpidemului în sânge sau în timp ce consumaţi alcool etilic sau utilizaţi substanţe ilicite. Luaţi doza într-o singură administrare, imediat înainte de culcare. Nu luaţi altă doză în timpul aceleiaşi nopţi.

Alte situaţii  Obişnuinţa – dacă după câteva săptămâni de administrare constataţi faptul că medicamentul nu mai are efect asemănător cu cel de la începutul tratamentului, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, deoarece poate fi necesară o modificare a dozei pe care o luaţi.  Dependenţa – atunci când luaţi medicamente de acest tip, există un risc de apariţie a dependenţei, care creşte odată cu doza şi durata tratamentului. La pacienţii cu istoric de abuz de alcool etilic sau medicamente există un risc mai mare.  Întreruperea tratamentului – tratamentul trebuie întrerupt treptat. La întreruperea tratamentului, poate să apară un sindrom trecător în cadrul căruia simptomele care au determinat necesitatea tratamentului cu Stilnox reapar într-o formă accentuată. Acest sindrom poate fi însoţit şi de alte reacţii adverse, care includ modificări ale dispoziţiei, anxietate şi nelinişte.  Vătămări corporale grave – Stilnox poate determina somnolenţă şi diminuarea stării de conştienţă, ceea ce poate duce la căderi şi, prin urmare, la vătămări corporale grave.  Amnezia – Stilnox poate determina pierderea memoriei. Pentru a reduce acest risc, trebuie să vă asiguraţi că puteţi să dormiţi fără întrerupere, timp de 8 ore.  Reacţii psihice şi “paradoxale” – Stilnox poate determina reacţii adverse comportamentale cum sunt nelinişte, agitaţie, iritabilitate, agresivitate, iluzii (convingeri false), furie, coşmaruri, halucinaţii, psihoze, comportament inadecvat, insomnie accentuată şi alte reacţii adverse de acest tip.  Somnambulism (desfăşurarea de activităţi în timpul somnului) – la pacienţii care au luat Stilnox şi nu erau perfect vigili, s-au raportat mers în somn şi alte tipuri de comportament asociat somnambulismului, cum sunt: şofat în timpul somnului, pregătirea şi consumarea hranei, efectuarea de apeluri telefonice sau întreţinerea de relaţii sexuale, cu amnezia (uitarea) evenimentelor. Riscul apariţiei unor astfel de manifestări creşte în cazul consumului concomitent de alcool, al asocierii cu alte medicamente deprimante ale sistemului nervos sau în cazul utilizării de doze mai mari decât doza maximă recomandată. Dacă apar astfel de simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră pentru a vă sfătui cum să întrerupeţi tratamentul.

Copii şi adolescenţi Stilnox nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, din cauza lipsei datelor care să susţină utilizarea la această grupă de vârstă.

Stilnox împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Stilnox poate influenţa efectul şi/sau reacţiile adverse ale altor medicamente. Dacă sunteţi consultat de către alt medic sau mergeţi într-un spital, în special dacă sunteţi supus unei intervenţii chirurgicale care necesită anestezie, spuneţi medicului ce fel de medicamente utilizaţi.

Dacă luaţi zolpidem împreună cu următoarele medicamente, se pot accentua somnolenţa şi afectarea psihomotorie în ziua următoare administrării medicamentului, inclusiv afectarea capacităţii de a conduce vehicule:  Medicamente pentru tratarea anumitor probleme de sănătate mintală (antipsihotice)  Medicamente pentru tratarea problemelor cu somnul (hipnotice)  Medicamente care calmează sau care diminuează anxietatea  Medicamente pentru tratarea depresiei  Medicamente relaxante musculare  Medicamente împotriva durerilor moderate până la severe (analgezice opioide). Senzaţia de bine (euforia) poate creşte, ceea ce determină creşterea riscului de apariţie a dependenţei fizice sau psihice.  Medicamente pentru tratarea epilepsiei  Medicamente utilizate în anestezie  Medicamente pentru tratarea febrei fânului (rinitei alergice), erupţiilor trecătoare pe piele sau a altor alergii, care vă pot provoca somnolenţă (antihistaminice sedative)  Medicamente care inhibă enzimele hepatice, cum sunt ketoconazolul sau itraconazolul (medicamente pentru tratamentul infecţiilor cu ciuperci). Întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist care dintre medicamente prezintă această acţiune.

Dacă luaţi zolpidem împreună cu alte medicamente antidepresive, inclusiv bupropionă, desipramină, fluoxetină, sertralină şi venlafaxină, este posibil să vedeţi lucruri care nu există în realitate (să aveţi halucinaţii).

Nu se recomandă să luaţi zolpidem împreună cu fluvoxamină sau ciprofloxacină.

Efectul următoarelor medicamente poate fi crescut de către Stilnox:  relaxante musculare.

Efectul Stilnox poate fi scăzut de către următoarele medicamente:  medicamente care cresc activitatea enzimelor hepatice, cum sunt medicamentele utilizate pentru tratamentul tuberculozei (rifampicină). Efectul Stilnox poate fi scăzut de sunătoare (Hypericum perforatum). Nu se recomandă utilizarea concomitentă de Stilnox şi ceai de sunătoare, suplimente alimentare sau preparate pe bază de plante care conţin extracte de sunătoare.

Stilnox împreună cu alimente, băuturi şi alcool În timpul tratamentului cu Stilnox nu trebuie să consumaţi alcool etilic, deoarece efectul sedativ al medicamentului poate fi accentuat.

Sarcina şi alăptarea Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Stilnox nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Dacă, din motive medicale de urgenţă, este utilizat Stilnox în ultima perioadă a sarcinii sau în timpul travaliului, nou-născutul poate prezenta simptome datorate acţiunii medicamentului, cum sunt scăderea temperaturii corpului, slăbiciunea musculară şi deprimarea respiratorie moderată. Dacă la sfârşitul perioadei de sarcină aţi luat Stilnox în asociere cu alte medicamente deprimante ale sistemului nervos central, poate să apară deprimare respiratorie severă la nou-născut. De asemenea, dacă aţi luat timp îndelungat, înainte de naştere, medicamente pentru somn, nou-născutul poate prezenta simptome de sevraj, din cauza dependenţei fizice. Dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, adresaţi-vă cât mai curând posibil medicului dumneavoastră, pentru recomandări în ceea ce priveşte întreruperea tratamentului. Dacă luaţi Stilnox şi constataţi că sunteţi gravidă, adresaţi-vă cât mai curând posibil medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Zolpidemul se regăseşte în cantităţi mici în laptele matern. De aceea, femeile care alăptează nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Stilnox are influenţă majoră asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje, cum este apariţia comportamentului „şofat în timpul somnului”. În ziua următoare administrării Stilnox (similar altor medicamente hipnotice), trebuie să fiţi conştient că: • Este posibil să vă simţiţi somnoros, toropit, ameţit sau confuz • Este posibil să dureze mai mult să luaţi decizii rapide • Este posibil să aveţi vedere înceţoşată sau dublă • Este posibil să fiţi mai puţin vigilent Se recomandă respectarea unui interval de cel puţin 8 ore între administrarea zolpidemului şi conducerea vehiculelor, folosirea utilajelor şi efectuarea de activităţi la înălţime, în scopul diminuării reacţiilor enumerate mai sus. Nu consumaţi alcool etilic şi nu luaţi alte substanţe psihoactive în timp ce luaţi Stilnox, deoarece poate creşte reacţiile enumerate mai sus.

Stilnox conţine lactoză monohidrat Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  1. Cum să luaţi Stilnox

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Comprimatul trebuie luat cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă), imediat înainte de culcare sau atunci când sunteţi în pat.

Doza recomandată Doza recomandată pentru 24 ore este de 10 mg Stilnox. La anumiţi pacienţi, poate fi prescrisă o doză mai mică. Stilnox trebuie luat: • în priză unică, • imediat înainte de culcare. După ce luaţi acest medicament, asiguraţi-vă că respectaţi un interval de cel puţin 8 ore înainte de a efectua activităţi care necesită vigilenţă. Nu depăşiţi doza de 10 mg în 24 ore.

Pacienţi vârstnici şi cu stare generală alterată La pacienţii vârstnici sau cu stare generală alterată este recomandată o doză de 5 mg zolpidem tartrat pe zi (o jumătate de comprimat Stilnox 10 mg). Dacă efectul sedativ este insuficient şi suportaţi bine medicamentul, medicul dumneavoastră poate decide să vă crească doza la un comprimat Stilnox 10 mg (echivalent cu 10 mg zolpidem tartrat pe zi).

Pacienţi cu insuficienţă hepatică La pacienţii cu insuficienţă hepatică este recomandată o doză de 5 mg zolpidem tartrat pe zi (o jumătate de comprimat Stilnox 10 mg). Dacă efectul sedativ este insuficient şi suportaţi bine medicamentul, medicul dumneavoastră poate decide să vă crească doza la un comprimat Stilnox 10 mg (echivalent cu 10 mg zolpidem tartrat pe zi).

Utilizarea la copii şi adolescenţi Stilnox nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Doza maximă Nu trebuie depăşită o doză zilnică de un comprimat Stilnox 10 mg (echivalent cu 10 mg zolpidem tartrat pe zi).

Cât timp trebuie să luaţi Stilnox Durata administrării medicamentului trebuie să fie cât mai scurtă posibil. În general, tratamentul poate dura de la câteva zile până la 2 săptămâni şi nu trebuie să depăşească 4 săptămâni, incluzând şi perioada de scădere treptată a dozelor.

Medicul dumneavoastră vă va stabili o schemă de întrerupere a tratamentului, în funcţie de necesităţile dumneavoastră.

În anumite cazuri, poate fi necesară prelungirea tratamentului peste perioada maximă. Medicul dumneavoastră va decide durata tratamentului, după reevaluarea stării dumneavoastră generale.

Comprimatul poate fi divizat în doze egale.

Dacă luaţi mai mult Stilnox decât trebuie Dacă dumneavoastră (sau altcineva) înghiţiţi mai multe comprimate odată sau dacă credeţi că un copil a înghiţit vreun comprimat, adresaţi-vă imediat departamentului de urgenţă al celui mai apropiat spital sau medicului dumneavoastră (nu mergeţi neînsoţit), pentru a primi ajutor medical. Dacă aţi luat o doză prea mare, puteţi deveni rapid din ce în ce mai somnolent, dozele mari conducând, probabil, la comă, inclusiv deces.

Dacă uitaţi să luaţi Stilnox Dacă uitaţi să luaţi o doză imediat înainte de culcare, dar vă reamintiţi în timpul nopţii, luaţi doza omisă, doar dacă aveţi posibilitatea să dormiţi fără întrerupere timp de 8 ore. Dacă acest lucru nu este posibil, luaţi doza care urmează în seara următoare, înainte de culcare. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă sunteţi îngrijorat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări.

Dacă încetaţi să luaţi Stilnox  Tratamentul trebuie întrerupt treptat, deoarece simptomele pentru care sunteţi tratat pot să reapară cu o intensitate mai mare decât înainte (insomnie de rebound) şi, de asemenea, pot să apară anxietate, nelinişte şi modificări ale dispoziţiei. Acest e efecte vor dispărea în timp.  Dacă aţi devenit dependent fizic la Stilnox, întreruperea bruscă a tratamentului va determina apariţia reacţiilor adverse cum sunt durere de cap, dureri musculare, anxietate, tensiune psihică, nelinişte, confuzie, iritabilitate şi insomnie. În cazuri severe, pot să apară şi alte reacţii adverse cum sunt creşterea sensibilităţii la lumină, zgomot şi contact fizic, tulburări acute ale auzului şi sensibilitate dureroasă la sunete, halucinaţii, amorţeli şi furnicături la nivelul extremităţilor, tulburări de percepţie a realităţii (senzaţia că lumea din jurul tău nu este reală), tulburări de personalitate (senzaţia că mintea ta este separată de corp) sau convulsii (contracţii sau tremurături violente). De asemenea, aceste simptome pot să apară în intervalul dintre administrarea dozelor, în special dacă doza administrată este mare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă prezentaţi o reacţie alergică precum erupţie trecătoare pe piele, umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului sau dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire, aceasta fiind o reacţie adversă rară, dar foarte gravă, opriţi utilizarea Stilnox şi spuneţi-i imediat medicului dumneavoastră sau contactaţi departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Reacții adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)  infecţii respiratorii,  perceperea, auzirea şi vederea de persoane sau evenimente care nu există în realitate (halucinaţii),  agitaţie,  coşmaruri,  somnolenţă apărută în cursul zilei următoare administrării medicamentului,  durere de cap,  amețeală,  accentuarea insomniei,  atenuarea emoţiilor,  scăderea vigilenţei,  afectarea capacităţii de memorare, cum este tendința de a uita după ce ați început tratamentul cu Stilnox (tulburările de memorie pot fi asociate cu comportament inadecvat),  senzaţie de învârtire a obiectelor din jur sau a corpului în spaţiu (vertij),  dificultate de coordonare a anumitor mişcări (ataxie),  diaree,  senzație de rău (greaţă),  stare de rău (vărsături),  durere abdominală,  dureri de spate,  senzaţie de oboseală.

Reacții adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)  stare de confuzie, iritabilitate,  parestezie (senzaţie de furnicături sau amorţeală la nivelul membrelor), tremurături,  vedere dublă, vedere înceţoşată,  tulburarea poftei de mâncare,  dureri articulare, dureri musculare, spasm muscular, dureri de ceafă.

Reacții adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)  afectarea vederii.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)  nelinişte,  iluzii (convingeri false),  agresivitate şi furie,  psihoze,  somnambulism (mers în somn),  tulburări de comportament,  dispoziţia euforică (stare de bună dispoziţie exagerată),  dependenţă,  modificarea comportamentului sexual,  depresie,  incapacitatea de a raţiona limpede,  deficit de atenţie,  tulburări de vorbire,  scăderea frecvenţei respiratorii (deprimare respiratorie),  creşterea valorilor enzimelor hepatice,  leziuni la nivelul ficatului (leziuni hepatocelulare, leziuni hepatice colestatice sau mixte (vezi punctul 2, „Nu luaţi Stilnox dacă”, „Atenţionări şi precauţii” şi punctul 3)  erupție pe piele,  mâncărime,  urticarie,  transpiraţie excesivă,  slăbiciune musculară,  tulburări ale mersului,  nevoia de a lua doze din ce în ce mai mari de Stilnox pentru a adormi,  cădere (predominant la vârstnici). Utilizarea (chiar la doze terapeutice) poate conduce la dezvoltarea dependenţei fizice, iar întreruperea bruscă a tratamentului poate determina simptome de sevraj şi reapariţia simptomelor.

Somnambulism şi alte tipuri de comportament asociat somnambulismului Au fost raportate cazuri ale unor persoane care după ce au luat medicamentul de somn au făcut în somn gesturi de care nu îşi amintesc a doua zi. Acestea pot fi mers în somn, condus în somn sau activitate sexuală în somn. Consumul de alcool sau unele medicamente pentru depresie sau anxietate pot favoriza apariţia unor asemenea manifestări.

Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  1. Cum se păstrează Stilnox

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Stilnox

  • Substanţa activă este zolpidemul tartrat. Fiecare comprimat filmat conţine zolpidem tartrat 10 mg.
  • Celelalte componente sunt: Nucleu: lactoză monohidrat (vezi punctul 2, „Stilnox conţine lactoză monohidrat”), celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu (tip A), hipromeloză, stearat de magneziu. Film: hipromeloză, dioxid de titan (E171), macrogol 400.

Cum arată Stilnox şi conţinutul ambalajului Stilnox 10 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate ovale, de culoare albă, marcate cu „STILNOX” pe o faţă şi cu o linie mediană pe cealaltă faţă. Comprimatul poate fi divizat în doze egale.

Cutie cu un blister din PVC/Al cu 10 comprimate filmate Cutie cu două blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate Cutie cu un blister din PVC/Al cu 20 comprimate filmate Cutie cu un blister din PVC/Al cu 14 comprimate filmate

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă Sanofi Romania SRL Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajele 8-9 Sector 2, Bucureşti, România

Fabricantul Sanofi Winthrop Industrie 30-36 Gustave Eiffel, 37100 Tours, Franţa

Chinoin Private Co. Ltd. Levai utca 5, 2112 Veresegyház, Ungaria

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi Romania SRL Tel: +4021 317 31 36

Acest prospect a fost revizuit în februarie 2021.