POSACONAZOL MYLAN 100 mg
DCI: POSACONAZOLUM
Forma farmaceutică: COMPR. GASTROREZ.
Concentrația
100mg
Prescripție:
PR
Cod ATC
J02AC04
Firma / țara producătoare APP
DELORBIS PHARMACEUTICALS LTD - CIPRU
Firma / țara deținătoare APP
MYLAN PHARMACEUTICALS LIMITED - IRLANDA
Volum ambalaj
-
Informații despre produs
Acțiune terapeutică:
ANTIMICOTICE DE UZ SISTEMIC DERIVATI DE TRIAZOLAmbalaj:
- Cutie cu blist. Al/Al x 24 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. Al/Al x 96 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. Al/Al perforat pentru eliberarea unei unitati dozate x 24 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. Al/Al perforat pentru eliberarea unei unitati dozate x 96 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. PVC-PCTFE/Al x 24 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. PVC-PCTFE/Al x 96 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. PVC-PCTFE/Al perforat pentru eliberarea unei unitati dozate x 24 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. PVC-PCTFE/Al perforat pentru eliberarea unei unitati dozate x 96 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. PVC-PE-PVDC/Al x 24 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. PVC-PE-PVDC/Al x 96 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. PVC-PE-PVDC/Al perforat pentru eliberarea unei unitati dozate x 24 compr. gastrorez.
- Cutie cu blist. PVC-PE-PVDC/Al perforat pentru eliberarea unei unitati dozate x 96 compr. gastrorez.
- Cutie cu 1 flac. din PEID cu capac din PP x 60 compr. gastrorez.
Nr. / data ambalaj APP
- 12723/2019/01
- 12723/2019/02
- 12723/2019/03
- 12723/2019/04
- 12723/2019/05
- 12723/2019/06
- 12723/2019/07
- 12723/2019/08
- 12723/2019/09
- 12723/2019/10
- 12723/2019/11
- 12723/2019/12
- 12723/2019/13
Valabilitate ambalaj
30 luniCod CIM
- W68234001
- W68234002
- W68234003
- W68234004
- W68234005
- W68234006
- W68234007
- W68234008
- W68234009
- W68234010
- W68234011
- W68234012
- W68234013
AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 12723/2019/01-13 Anexa 1 Prospect
Prospect: Informaţii pentru pacient
Posaconazol Mylan 100 mg comprimate gastrorezistente posaconazol
Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
- Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
Ce găsiţi în acest prospect
-
Ce este Posaconazol Mylan şi pentru ce se utilizează
-
Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Posaconazol Mylan
-
Cum să luaţi Posaconazol Mylan
-
Reacţii adverse posibile
-
Cum se păstrează Posaconazol Mylan
-
Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
-
Ce este Posaconazol Mylan şi pentru ce se utilizează
Posaconazol Mylan conţine substanța activă posaconazol. Acesta aparţine unei clase de medicamente denumite „antifungice”. Este utilizat pentru prevenirea şi tratarea multor infecţii fungice diferite.
Acest medicament acţionează prin distrugerea sau oprirea dezvoltării unor tipuri de ciuperci (fungi) care pot determina infecţii.
Posaconazol Mylan poate fi utilizat la adulţi pentru tratarea următoarelor tipuri de infecţii fungice, atunci când alte medicamente antifungice nu dau rezultate sau când a trebuit să întrerupeţi tratamentul cu acestea: • infecţii determinate de fungi din familia Aspergillus care nu s-au ameliorat în timpul tratamentului cu medicamente antifungice ca amfotericină B sau itraconazol sau când administrarea acestor medicamente a trebuit să fie oprită; • infecţii determinate de fungi din familia Fusarium care nu s-au ameliorat în timpul tratamentului cu amfotericină B sau când tratamentul cu amfotericină B a trebuit să fie oprit; • infecţii determinate de fungi care produc boli cum sunt ‚cromoblastomicoza’ şi ‚micetomul’ care nu s-au ameliorat în timpul tratamentului cu itraconazol sau când tratamentul cu itraconazol a trebuit oprit; • infecţii determinate de o ciupercă numită Coccidioides care nu s-au ameliorat în timpul tratamentului cu unul sau mai multe dintre următoarele medicamente: amfotericină B, itraconazol sau fluconazol sau când administrarea acestor medicamente a trebuit oprită. Acest medicament poate fi utilizat și pentru prevenirea infecţiilor fungice la adulţii cu risc crescut de a dezvolta infecții fungice, cum sunt: • pacienţii cu sistem imunitar slăbit din cauza chimioterapiei pentru „leucemia mielocitară acută” (LMA) sau „sindromul mielodisplazic” (SMD) • pacienţii ce urmează „tratamente imunosupresoare cu doze mari” după „transplantul de celule stem hematopoietice” (TCSH).
- Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Posaconazol Mylan
Nu luaţi Posaconazol Mylan dacă: • sunteţi alergic la posaconazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). • luaţi terfenadină, astemizol, cisapridă, pimozidă, halofantrină, chinidină, orice medicamente care conţin „alcaloizi din ergot” cum sunt ergotamină sau dihidroergotamină sau o „statină” cum este simvastatina, atorvastatina sau lovastatina.
Nu luaţi Posaconazol Mylan dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Posaconazol Mylan.
Vezi secţiunea „ Posaconazol Mylan împreună cu alte medicamente” de mai jos pentru mai multe informaţii, inclusiv informații despre alte medicamente care pot interacţiona cu Posaconazol Mylan.
Atenţionări şi precauţii Înainte să luaţi Posaconazol Mylan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă: • aţi avut vreodată o reacţie alergică la alte medicamente antifungice cum sunt ketoconazol, fluconazol, itraconazol sau voriconazol. • aveţi sau aţi avut afecţiuni ale ficatului. Este posibil să fie nevoie să efectuaţi analize de sânge în timp ce luaţi acest medicament. • prezentaţi diaree severă sau vărsături, deoarece aceste afecţiuni pot limita eficacitatea acestui medicament. • aveţi o modificare pe electrocardiogramă (ECG) care constă în prelungirea intervalului QTc • aveţi o afecțiune a muşchiului inimii sau insuficienţă cardiacă • aveţi bătăi foarte lente ale inimii • aveţi tulburări ale ritmului bătăilor inimii • aveţi orice tulburare a concentrațiilor de potasiu, magneziu sau calciu din sânge • luați vincristină, vinblastină și orice alcaloid din vinca (medicamente folosite în tratamentul cancerului).
Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte de a lua Posaconazol Mylan.
Dacă aveţi diaree severă sau vărsături (stare de rău) în timp ce luaţi Posaconazol Mylan, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale, deoarece este posibil ca medicamentul să nu îşi mai facă efectul. Pentru mai multe informaţii, vezi pct. 4.
Copii şi adolescenţi Posaconazol Mylan nu trebuie utilizat la copii și adolescenți (cu vârsta de 17 ani şi mai puțin).
Posaconazol Mylan împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Nu luaţi Posaconazol Mylan dacă luaţi oricare dintre următoarele: • terfenadină (utilizată pentru tratamentul alergiilor) • astemizol (utilizat pentru tratamentul alergiilor) • cisapridă (utilizată pentru tratamentul afecţiunilor la nivelul stomacului) • pimozidă (utilizată pentru tratamentul simptomelor bolii Tourette și al bolilor mintale) • halofantrină (utilizată pentru tratamentul malariei) • chinidină (utilizată pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac).
Posaconazol Mylan poate creşte cantitatea acestor medicamente în sânge, ceea ce poate duce la modificarea severă a ritmului bătăilor inimii: • orice medicamente care conţin „alcaloizi din ergot”, cum sunt ergotamina sau dihidroergotamina, administrate pentru tratarea migrenelor. Posaconazol Mylan poate creşte cantitatea acestor medicamente în sânge, ceea ce poate duce la scăderea severă a fluxului de sânge în degetele de la mâini și picioare şi la afectarea acestora. • o „statină”, cum este simvastatină, atorvastatină sau lovastatină, administrată pentru tratarea concentrațiilor mari de colesterol din sânge.
Nu luaţi Posaconazol Mylan dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luați acest medicament.
Alte medicamente Consultaţi lista de mai sus cu medicamente care nu trebuie luate în timpul tratamentului cu Posaconazol Mylan. În plus faţă de medicamentele enumerate mai sus, există şi alte medicamente care prezintă risc de tulburări ale ritmului bătăilor inimii, care se pot accentua când sunt administrate în același timp cu Posaconazol Mylan. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le utilizaţi (eliberate cu sau fără prescripţie medicală).
Anumite medicamente pot creşte riscul de reacţii adverse la Posaconazol Mylan prin creşterea cantităţii de Posaconazol Mylan din sânge.
Următoarele medicamente pot scădea eficacitatea Posaconazol Mylan prin reducerea cantităţii de Posaconazol Mylan din sânge: • rifabutină şi rifampicină (utilizate în tratamentul anumitor infecţii). Dacă luați deja rifabutină, trebuie să faceţi analize de sânge şi să monitorizaţi posibilele reacţii adverse la rifabutină. • unele medicamente utilizate pentru tratarea sau prevenirea convulsiilor, incluzând: fenitoina, carbamazepina, fenobarbitalul sau primidona. • efavirenz şi fosamprenavir, utilizate pentru tratarea infecţiei HIV.
Este posibil ca Posaconazol Mylan să crească riscul de reacţii adverse la alte medicamente prin creşterea cantităţii acestora din sânge. Aceste medicamente includ: • vincristină, vinblastină şi alţi „alcaloizi din vinca” (utilizate în tratamentul cancerului) • ciclosporină (utilizată în timpul sau după chirurgia de transplant) • tacrolimus şi sirolimus (utilizate în timpul sau după chirurgia de transplant) • rifabutină (utilizată în tratamentul anumitor infecţii) • medicamente utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV numite inhibitori de protează (incluzând lopinavir şi atazanavir, care sunt administrate cu ritonavir) • midazolam, triazolam, alprazolam sau alte „benzodiazepine” (utilizate ca sedative sau relaxante musculare) • diltiazem, verapamil, nifedipină, nisoldipină sau alte „blocante ale canalelor de calciu” (utilizate în tratamentul tensiunii arteriale mari) • digoxină (utilizată în tratamentul insuficienţei cardiace) • glipizidă sau alte „sulfoniluree” (utilizate în tratamentul concentraţiilor mari ale zahărului din sânge).
Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luați Posaconazol Mylan.
Sarcina şi alăptarea Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu luați Posaconazol Mylan dacă sunteți gravidă, cu excepția cazului în care acest lucru v-a fost recomandat de către medicul dumneavoastră.
Dacă sunteţi o femeie aflată la vârsta fertilă, în timpul tratamentului cu acest medicament trebuie să utilizaţi o metodă de contracepţie eficace. Dacă rămâneţi gravidă în timp ce luați Posaconazol Mylan, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Nu alăptaţi în timpul tratamentului cu Posaconazol Mylan. Cantităţi mici se pot excreta în laptele uman.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Este posibil să vă simţiți ameţit, somnoros sau să aveți vederea înceţoşată în timpul administrării Posaconazol Mylan, ceea ce vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi unelte sau utilaje. Dacă se întâmplă acest lucru, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi unelte sau utilaje şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Posaconazol Mylan conţine sodiu Acest medicament conţine sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) per comprimat, adică practic „nu conţine sodiu”.
- Cum să luaţi Posaconazol Mylan
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Nu utilizaţi Posaconazol Mylan comprimate şi posaconazol sub formă de suspensie orală unul în locul celuilalt fără să discutați înainte cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, deoarece acest lucru poate determina o lipsă de eficacitate sau un risc crescut de apariție a reacțiilor adverse.
Cât de mult să luaţi Doza recomandată este de 300 mg posaconazol (trei comprimate gastrorezistente de 100 mg) de două ori pe zi în prima zi, apoi 300 mg posaconazol (trei comprimate gastrorezistente de 100 mg) o dată pe zi.
Durata tratamentului poate depinde de tipul de infecţie pe care o aveţi şi poate fi adaptată specific pentru dumneavoastră de către medicul dumneavoastră. Nu vă modificaţi singur dozele şi nu vă schimbaţi schema de tratament înainte să discutați cu medicul dumneavoastră.
Administrarea acestui medicament • Înghiţiţi comprimatul întreg, cu o cantitate suficientă de apă • Nu zdrobiţi, nu mestecați, nu rupeţi şi nu dizolvaţi comprimatul • Comprimatele se pot lua cu sau fără alimente.
Dacă luaţi mai mult Posaconazol Mylan decât trebuie Dacă credeți că aţi luat o doză prea mare de Posaconazol Mylan, adresaţi-vă unui medic sau mergeți imediat la spital.
Dacă uitaţi să luaţi Posaconazol Mylan • Dacă ați uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. • Totuşi, dacă momentul administrării dozei următoare este aproape, săriţi peste doza omisă şi reveniţi la schema de tratament obişnuită. • Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
- Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse grave Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave - este posibil să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă: • greaţă sau vărsături (senzaţie sau stare de rău), diaree • semne de afecțiuni ale ficatului, – acestea includ îngălbenire a pielii sau a albului ochilor, urină neobișnuit de închisă la culoare sau scaun deschis la culoare, vărsături fără motiv, afecțiuni ale stomacului, pierdere a poftei de mâncare sau oboseală neobişnuită sau slăbiciune, creştere a valorilor enzimelor ficatului evidenţiate la analizele de sânge • reacţie alergică.
Alte reacţii adverse Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse:
Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane • modificare a valorilor sărurilor din sânge evidenţiate la analizele de sânge - semnele includ stare de confuzie sau slăbiciune • senzaţii anormale la nivelul pielii, cum sunt amorţeală, mâncărimi, furnicături, înţepături sau arsuri • dureri de cap • valori scăzute ale potasiului – evidenţiate la analizele de sânge • valori scăzute ale magneziului – evidenţiate la analizele de sânge • tensiune arterială mare • pierdere a poftei de mâncare, dureri de stomac sau tulburări gastrice, gaze în exces, uscăciune a gurii, modificări ale gustului • arsuri la stomac (o senzaţie de arsură în capul pieptului, care urcă spre gât) • valori scăzute ale „neutrofilelor”, un tip de globule albe din sânge (neutropenie) – acest lucru vă poate face mai predispus la infecții şi se evidenţiază la analizele de sânge • febră • senzaţie de slăbiciune, ameţeală, oboseală sau somnolenţă • erupţie trecătoare pe piele • mâncărimi • constipaţie • disconfort la nivelul rectului
Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane • anemie - semnele includ dureri de cap, senzaţie de oboseală sau ameţeală, dificultăţi în respiraţie sau paloare şi valori scăzute ale hemoglobinei evidenţiate la analizele de sânge • valori scăzute ale plachetelor sanguine (trombocitopenie) - evidenţiate la analizele de sânge – aceasta poate determina sângerare • valori scăzute ale „leucocitelor”, un tip de globule albe din sânge (leucopenie) - evidențiate la analizele de sânge – aceasta vă poate predispune la infecții • valori crescute ale „eozinofilelor”, un tip de globule albe din sânge (eozinofilie) – aceasta se poate produce dacă aveți o inflamație • inflamație a vaselor de sânge • modificări ale ritmului bătăilor inimii • crize (convulsii) • leziuni ale nervilor (neuropatie) • ritm anormal al bătăilor inimii– evidenţiat pe electrocardiogramă (ECG), palpitaţii, bătăi ale inimii lente sau rapide, tensiune arterială mare sau mică • tensiune arterială mică • inflamație a pancreasului (pancreatită) – acest lucru poate duce la dureri de stomac severe • aprovizionarea cu oxigen a splinei este întreruptă (infarct splenic) - acest lucru poate duce la dureri de stomac severe • afecţiuni severe ale rinichilor – semnele includ nevoia de a urina în cantitate mai mare sau mai mică, urină de culoare neobişnuită • valori mari ale creatininei – evidenţiate la analizele de sânge • tuse, sughiţ • sângerare nazală • durere ascuţită, severă, în piept la inspirație (durere pleuritică) • umflare a ganglionilor limfatici (limfadenopatie) • senzaţie redusă de sensibilitate, în special la nivelul pielii • tremor • valori crescute sau scăzute ale zahărului în sânge • vedere înceţoşată, sensibilitate la lumină • cădere a părului (alopecie) • ulceraţii la nivelul gurii • frisoane, stare generală de rău • dureri, dureri de spate sau ceafă, dureri la nivelul braţelor sau picioarelor • retenţie de apă (edeme) • probleme menstruale (sângerare vaginală anormală) • incapacitate de a dormi (insomnie) • incapacitate totală sau parțială de a vorbi • umflare a cavității bucale • vise anormale sau tulburări ale somnului • probleme de coordonare sau echilibru • inflamație a mucoaselor • nas înfundat • dificultăţi la respiraţie • disconfort la nivelul pieptului • senzaţie de balonare • greaţă uşoară până la severă, vărsături, crampe şi diaree, de obicei cauzată de un virus, dureri la nivelul stomacului • eructație • senzaţie de nervozitate
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane • pneumonie – semnele includ dificultăţi la respiraţie şi producere de spută cu o culoare modificată • presiune mare a sângelui la nivelul vaselor sanguine din plămâni (hipertensiune pulmonară) care poate determina leziuni grave la nivelul plămânilor şi inimii • probleme ale sângelui, cum sunt coagulare neobişnuită a sângelui sau sângerări prelungite • reacţii alergice severe, inclusiv erupţie veziculară pe piele, răspândită pe tot corpul şi descuamare a pielii • probleme mintale, cum sunt auzirea de voci sau vederea lucrurilor care nu există în realitate • leşin • dificultăţi de gândire sau de vorbire, mişcări involuntare convulsive, în special la nivelul mâinilor, ce nu pot fi controlate • accident vascular cerebral – semnele includ durere, slăbiciune, amorţeli sau furnicături la nivelul membrelor • punct orb sau întunecat în câmpul vizual • insuficienţă cardiacă sau infarct miocardic, care poate duce la absenţa bătăilor inimii şi deces, tulburări ale ritmului bătăilor inimii, cu deces subit • cheaguri de sânge la nivelul picioarelor (tromboză venoasă profundă) – semnele includ dureri intense sau umflare a picioarelor • cheaguri de sânge la nivelul plămânilor (embolism pulmonar) – semnele includ dificultăți la respiraţie sau dureri în timpul respiraţiei • hemoragii stomacale sau intestinale – semnele includ vărsături cu sânge sau scaune cu sânge • blocaj al intestinului (obstrucţie intestinală), în special la nivelul „ileonului”. Blocajul împiedică trecerea conţinutului intestinal la nivelul intestinului gros; semnele includ balonare, vărsături, constipaţie severă, pierdere a poftei de mâncare şi crampe • „sindrom hemolitic uremic”, distrugere a globulelor roşii din sânge (hemoliză), care poate apărea însoţită sau nu de insuficienţă renală • „pancitopenie”, valori scăzute ale tuturor celulelor din sânge (globule roşii, globule albe şi plachete sanguine) evidenţiat la analizele de sânge • pete violete mari la nivelul pielii (purpură trombocitopenică trombotică) • umflare a feţei sau limbii • depresie • vedere dublă • durere la nivelul sânilor • funcţionare deficitară a glandelor suprarenale - poate duce la slăbiciune, oboseală, pierdere a poftei de mâncare, modificări ale culorii pielii • funcționare deficitară a glandei hipofize – aceasta poate duce la valori scăzute în sânge ale unor hormoni, care afectează funcţionarea organelor sexuale la bărbat sau la femeie • probleme de auz
Cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile • pseudoaldosteronism, care determină creșterea tensiunii arteriale, asociată cu valori scăzute ale potasiului (evidenţiate la analizele de sânge)
De asemenea, unii pacienţi au raportat senzaţie de confuzie după ce au luat posaconazol, dar frecvenţa acestei reacţii este necunoscută.
Dacă observați orice reacţii adverse menţionate mai sus, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti 011478-RO e-mail: [email protected] Website: www.anm.ro Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
- Cum se păstrează Posaconazol Mylan
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister/flacon şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.
MEDICAMENTELE EXPIRATE ȘI/SAU NEUTILIZATE TREBUIE RETURNATE LA SPITALE PUBLICE SAU PRIVATE.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
- Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Posaconazol Mylan Substanţa activă este posaconazol. Fiecare comprimat gastrorezistent conţine posaconazol 100 mg.
Celelalte componente sunt: copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1) (tip B), trietilcitrat, xilitol, hidroxipropilceluloză, propilgalat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, croscarmeloză sodică, stearil fumarat de sodiu (vezi pct.2 Posaconazol Mylan conține sodiu), alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E172).
Cum arată Posaconazol Mylan şi conţinutul ambalajului Comprimat cu înveliș de culoare galbenă, sub formă de capsulă, marcat cu „100P” pe o față și neted pe cealaltă față. Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere neperforate cu 24 sau 96 de comprimate gastrorezistente, în cutii cu blistere perforate doze unitare cu 24 x 1 și 96 x 1 comprimate sau în flacoane din plastic cu 60 de comprimate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanții
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă Viatris Limited Damastown Industrial Park Mulhuddart, Dublin 15 Dublin, Irlanda
Fabricanții Delorbis Pharmaceuticals Ltd 17 Athinon Street, Ergates Industrial Area CY-2643 ERGATES, Cipru
MEDIS INTERNATIONAL a.s. Průmyslová 961/16 747 23 Bolatice Cehia
Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European și Regatul Unit (Irlanda de Nord) sub următoarele denumiri comerciale:
Germania Posaconazol Mylan 100 mg magensaftresistente Tabletten Austria Posaconazol Mylan 100 mg magensaftresistente Tabletten Belgia Posaconazol Mylan 100 mg maagsapresistente tabletten Danemarca Posaconazol Mylan Spania Posaconazol Mylan 100 mg comprimidos gastroresistentes EFG Finlanda Posaconazole Mylan 100 mg enterotabletti Franţa POSACONAZOLE MYLAN 100 mg, comprimé gastrorésistant Croaţia Posakonazol Mylan 100 mg želučanootporne tablete Ungaria Pozakonazol Mylan 100 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Irlanda Posaconazole Mylan 100 mg gastro-resistant tablets Italia Posaconazolo Mylan Pharma Luxemburg Posaconazol Mylan 100 mg, comprimés gastro-résistants Țările de Jos Posaconazol Mylan 100mg, maagsapresistente tabletten Norvegia Posaconazole Mylan Polonia Posaconazole Mylan Portugalia Posaconazol Mylan România Posaconazol Mylan 100 mg comprimate gastrorezistente Suedia Posaconazole Mylan Slovenia Posakonazol Mylan 100 mg gastrorezistentne tablete Republica Slovacă Posakonazol Mylan 100 mg gastrorezistentné tablety Regatul Unit (Irlanda de Nord) Posaconazole Mylan 100 mg GR tablets
Acest prospect a fost revizuit în Iulie 2024.