PERINDOPRIL ARGININA TERAPIA 10 mg

DCI: PERINDOPRILUM

Forma farmaceutică: COMPR. FILM.

Concentrația

10mg

Prescripție:

P6L

Cod ATC

C09AA04

Firma / țara producătoare APP

ZENTIVA, K.S. - REPUBLICA CEHA

Firma / țara deținătoare APP

TERAPIA S.A. - ROMANIA

Volum ambalaj

-

Informații despre produs

  • Acțiune terapeutică:

    INHIBITORI AI ENZIMEI DE CONVERSIE A ANGIOTENSINEI INHIBITORI AI ENZIMEI DE CONVERSIE A ANGIOTENSINEI
  • Ambalaj:

    • Cutie cu blist. OPA-Al-PVC/Al x 30 compr. film.
    • Cutie cu blist. OPA-Al-PVC/Al x 90 compr. film.
    • Cutie cu blist. PVC-PVdC/Al x 30 compr. film.
    • Cutie cu blist. PVC-PVdC/Al x 90 compr. film.
  • Nr. / data ambalaj APP

    • 14548/2022/01
    • 14548/2022/02
    • 14548/2022/03
    • 14548/2022/04
  • Valabilitate ambalaj

    18 luni
  • Cod CIM

    • W69013001
    • W69013002
    • W69013003
    • W69013004

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 14547/2022/01-02-03-04-05-06 Anexa 1 NR. 14548/2022/01-02-03-04 Prospect

Prospect: Informații pentru pacient

Perindopril arginină Terapia 5 mg comprimate filmate Perindopril arginină Terapia 10 mg comprimate filmate perindopril arginină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră. ‒ Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. ‒ Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. ‒ Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dați altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră. ‒ Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce găsiți în acest prospect 1 Ce este Perindopril arginină Terapia și pentru ce se utilizează 2 Ce trebuie să știți înainte să luați Perindopril arginină Terapia 3 Cum să luați Perindopril arginină Terapia 4 Reacții adverse posibile 5 Cum se păstrează Perindopril arginină Terapia 6 Conținutul ambalajului și alte informații

  1. Ce este Perindopril arginină Terapia și pentru ce se utilizează

Perindopril arginină Terapia este un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Acesta acționează prin lărgirea vaselor de sânge, ceea ce face mai ușoară activitatea inimii de a pompa sângele prin vase.

Perindopril arginină Terapia este utilizat în ‒ tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială). ‒ tratamentul insuficienței cardiace (o afecțiune în care inima nu are capacitatea de a pompa suficient sânge pentru a asigura necesarul organismului) (doar Perindopril arginină Terapia de 2,5 mg și 5 mg). ‒ reducerea riscului de evenimente cardiace, cum ar fi infarctul miocardic, la pacienții cu boală coronariană stabilă (o afecțiune în care irigația cu sânge a inimii este redusă sau blocată) și care au avut deja un infarct miocardic și/sau o operație pentru îmbunătățirea irigației cu sânge a inimii prin lărgirea vaselor care o irigă.

  1. Ce trebuie să știți înainte să luați Perindopril arginină Terapia

Nu luați Perindopril arginină Terapia ‒ dacă sunteți alergic la perindopril, la orice alt inhibitor ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). ‒ dacă ați avut simptome precum respirație șuierătoare, umflarea feței, limbii sau gâtului, senzație intensă de mâncărime sau erupții severe pe piele la administrarea anterioară de tratament cu inhibitor ECA sau dacă dumneavoastră sau un membru al familiei ați avut aceste simptome în orice alte circumstanțe (o afecțiune numită angioedem). ‒ dacă aveți mai mult de 3 luni de sarcină (de asemenea, este mai bine să evitați tratamentul cu Perindopril arginină Terapia la începutul sarcinii - vezi pct. Sarcina și alăptarea). ‒ dacă aveți diabet zaharat sau funcția rinichilor afectată și urmați tratament cu un medicament pentru scăderea tensiunii arteriale care conține aliskiren. ‒ dacă faceți dializă sau orice alt tip de filtrare a sângelui. În funcție de aparatul utilizat, este posibil ca tratamentul cu Perindopril arginină Terapia să nu fie potrivit pentru dumneavoastră. ‒ dacă aveți probleme ale rinichilor în care este redusă irigația cu sânge a rinichilor (stenoza arterei renale). ‒ dacă ați luat sau luați în prezent sacubitril/valsartan, un medicament folosit pentru tratamentul unui tip de insuficiență cardiacă pe termen lung (cronică) la adulți, deoarece riscul de angioedem (umflare rapidă a mucoasei care captușește gâtul la interior) este crescut (vezi „Atenționări și precauții” și „Perindopril arginină Terapia împreună cu alte medicamente”).

Atenționări și precauții Înainte să luați Perindopril arginină Terapia, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă ‒ aveți stenoză aortică (îngustarea principalului vas de sânge care pleacă de la inimă) sau cardiomiopatie hipertrofică (boală a mușchiului inimii) sau stenoză de arteră renală (îngustarea arterei care irigă cu sânge rinichiul). ‒ aveți orice alte probleme ale inimii. ‒ aveți probleme ale ficatului. ‒ aveți probleme ale rinichiului sau faceți dializă. ‒ aveți valori anormal de crescute în sânge ale unui hormon numit aldosteron (aldosteronism primar). ‒ suferiți de o boală vasculară de colagen (boală a țesutului conjunctiv) cum ar fi lupus eritematos sistemic sau sclerodermie. ‒ aveți diabet. ‒ urmați o dietă hiposodată sau utilizați înlocuitori de sare care conțin potasiu. ‒ veți fi supus unei anestezii și/sau unei intervenții chirurgicale majore. ‒ veți fi supus aferezei LDL (ceea ce reprezintă îndepărtarea colesterolului din sânge cu ajutorul unui aparat). ‒ veți fi supus unui tratament de desensibilizare pentru a reduce efectele alergiei la înțepăturile de albine sau viespe. ‒ ați avut recent diaree sau vărsături, sau dacă sunteți deshidratat. ‒ luați oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratamentul valorilor crescute ale tensiunii arteriale: • Un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) (medicamente cunoscute și sub denumirea de “sartani” - de exemplu, valsartan, telmisartan, irbesartan), mai ales dacă aveți probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat. • Aliskiren. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice funcția rinichilor, tensiunea arterială și valorile electroliților (de exemplu, potasiu) din sânge, la intervale regulate de timp. Vezi și informațiile de la punctul „Nu luați Perindopril arginină Terapia”. ‒ aparțineți rasei negre, deoarece puteți avea un risc mai mare de apariție a angioedemului, iar acest medicament poate fi mai puțin eficient pentru reducerea tensiunii arteriale decât la pacienții care aparțin altor rase. ‒ luați oricare dintre următoarele medicamente, riscul de apariție a angioedemului (umflare rapidă sub piele în zone precum gâtul) este crescut: • Racecadotril, medicament utilizat pentru tratamentul diareei. • Medicamente utilizate pentru a evita respingerea organelor transplantate și în tratamentul cancerului (de exemplu, temsirolimus, sirolimus, everolimus) și alte medicamente care aparțin clasei numite inhibitori ai mTOR. • Vildagliptin, medicament utilizat pentru tratamentul diabetului. • Sacubitril (disponibil ca asociere în doză fixă cu valsartan), utilizat pentru tratamentul insuficienței cardiace pe termen lung.

Angioedem Angioedemul (o reacție alergică severă, cu umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului și dificultăți de înghițire sau respirație) a fost raportat la pacienții tratați cu inhibitori ECA, inclusiv perindopril arginină. Acesta poate apărea în orice moment în timpul tratamentului. Dacă prezentați astfel de simptome, trebuie să întrerupeți utilizarea Perindopril arginină Terapia și să vă adresați imediat unui medic. Vezi și punctul 4. Trebuie să-i spuneți medicului dumneavoastră dacă credeți că sunteți (sau ați putea rămâne) gravidă. Perindopril arginină Terapia nu este recomandat la începutul sarcinii și nu trebuie utilizat dacă aveți peste 3 luni de sarcină deoarece, dacă este utilizat în acest stadiu al sarcinii, vă poate afecta grav copilul (vezi punctul referitor la sarcină).

Copii și adolescenți Nu se recomandă utilizarea perindoprilului la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Perindopril arginină Terapia împreună cu alte medicamente Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Tratamentul cu Perindopril arginină Terapia poate fi influențat de utilizarea altor medicamente. Este posibil să fie necesar ca medicul să vă modifice doza și/sau să ia alte măsuri de precauție. Acestea includ: ‒ Alte medicamente pentru valori crescute ale tensiunii arteriale, inclusiv blocanți ai receptorilor angiotensinei II (BRA), aliskiren (vezi și informațiile de la punctele „Nu luați Perindopril arginină Terapia” și „Atenționări și precauții”) sau diuretice (medicamente care cresc cantitatea de urină produsă de rinichi). ‒ Suplimente de potasiu (inclusiv înlocuitori de sare), diuretice care economisesc potasiu și sau alte medicamente care pot crește cantitatea de potasiu în sângele dumneavoastră (cum ar fi trimetoprim și co-trimoxazol pentru infecții cauzate de bacterii; ciclosporină, un medicament imunosupresor utilizat pentru a evita respingerea organelor transplantate; și heparină, un medicament utilizat pentru subțierea sângelui și prevenirea formării cheagurilor). ‒ Medicamente care economisesc potasiu utilizate pentru tratamentul insuficienței cardiace: eplerenonă și spironolactonă la doze cuprinse între 12,5 mg și 50 mg pe zi. ‒ Litiu pentru tratamentul maniei sau depresiei. ‒ Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu, ibuprofen) pentru ameliorarea durerii sau aspirină în doză mare. ‒ Medicamente pentru tratamentul diabetului (de exemplu, insulină, vildagliptină sau metformină). ‒ Baclofen (utilizat pentru tratamentul rigidității musculare în boli cum este scleroza multiplă). ‒ Medicamente pentru tratamentul tulburărilor mentale cum sunt depresia, anxietatea, schizofrenia etc. (de exemplu, antidepresive triciclice, antipsihotice), ‒ Medicamente imunosupresoare (medicamente care reduc mecanismul de apărare al organismului) utilizate pentru tratamentul tulburărilor autoimune sau în urma operațiilor de transplant (de exemplu, tacrolimus). ‒ Estramustină (utilizată în tratamentul cancerului). ‒ Medicamente administrate cel mai frecvent pentru tratamentul diareei (racecadotril). ‒ Medicamente administrate cel mai frecvent pentru a evita respingerea organelor transplantate (sirolimus, everolimus, temsirolimus și alte medicamente care aparțin clasei de inhibitori ai mTOR). Vezi punctul „Atenționări și precauții”. ‒ Sacubitril/valsartan (utilizat pentru tratamentul insuficienței cardiace pe termen lung). Vezi punctele „Nu luați Perindopril arginină Terapia” și „Atenționări și precauții”. ‒ Alopurinol (pentru tratamentul gutei). ‒ Procainamidă (pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii). ‒ Vasodilatatoare inclusiv nitrați (medicamente care determină lărgirea vaselor de sânge). ‒ Medicamente utilizate pentru tratamentul valorilor scăzute ale tensiunii arteriale, șocului sau astmului bronșic (de exemplu, efedrină, noradrenalină sau adrenalină). ‒ Săruri de aur, în special cu administrare intravenoasă (utilizate pentru tratamentul simptomelor din artrita reumatoidă).

Perindopril arginină Terapia împreună cu alimente și băuturi Este de preferat să luați Perindopril arginină Terapia înainte de masă.

Sarcina și alăptarea Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina Trebuie să-i spuneți medicului dumneavoastră dacă credeți că sunteți (sau ați putea rămâne) gravidă. În mod normal, medicul vă va recomanda să întrerupeți tratamentul cu Perindopril arginină Terapia înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce ați aflat că sunteți gravidă și vă va recomanda să luați alt medicament în loc de Perindopril arginină Terapia. Perindopril arginină Terapia nu este recomandat la începutul sarcinii și nu trebuie utilizat dacă aveți peste 3 luni de sarcină, deoarece vă poate afecta grav copilul dacă este utilizat după a treia lună de sarcină.

Alăptarea Adresați-vă medicului dacă alăptați sau urmează să începeți să alăptați. Perindopril arginină Terapia nu este recomandat mamelor care alăptează și medicul dumneavoastră vă poate recomanda alt tratament dacă doriți să alăptați, mai ales dacă este vorba despre alăptarea unui nou-născut sau a unui nou-născut prematur.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor Perindopril arginina nu afectează, de obicei, vigilența, dar la unii pacienți pot apărea amețeală sau slăbiciune, din cauza scăderii tensiunii arteriale. Dacă sunteți afectat în acest mod, capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule și de a folosi utilaje poate fi afectată.

Perindopril arginină Terapia conține lactoză monohidrat și sodiu Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să vă adresați medicului înainte de a lua acest medicament. Acest medicament conține mai puțin de 1 mmol sodiu (23 mg) pe comprimat, adică practic „nu conține sodiu”.

  1. Cum să luați Perindopril arginină Terapia

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur. Comprimatele trebuie înghițite cu un pahar de apă, de preferat la aceeași oră în fiecare zi, dimineața, înainte de a mânca. Medicul dumneavoastră va decide doza corectă pentru dumneavoastră.

Dozele recomandate sunt: Tensiune arterială mare: doza uzuală de inițiere și de întreținere este de 5 mg o dată pe zi. După o lună, doza poate fi crescută la 10 mg o dată pe zi, dacă este necesar. 10 mg pe zi este doza maximă recomandată pentru tensiune arterială mare. Dacă aveți 65 de ani sau mai mult, doza uzuală de inițiere este de 2,5 mg o dată pe zi. După o lună, doza poate fi crescută la 5 mg o dată pe zi și apoi, dacă este necesar, la 10 mg o dată pe zi. Insuficiență cardiacă (doar pentru concentrațiile Perindopril arginină Terapia de 2,5 mg și 5 mg): doza uzuală de inițiere este de 2,5 mg o dată pe zi. După două săptămâni, doza poate fi crescută la 5 mg o dată pe zi, care este doza maximă recomandată pentru insuficiență cardiacă.

Boală coronariană stabilă: doza uzuală de inițiere este de 5 mg o dată pe zi. După două săptămâni, doza poate fi crescută la 10 mg o dată pe zi, care este doza maximă recomandată în această indicație. Dacă aveți 65 de ani sau mai mult, doza uzuală de inițiere este de 2,5 mg o dată pe zi. După o săptămână, doza poate fi crescută la 5 mg o dată pe zi și, după încă o săptămână, la 10 mg o dată pe zi.

Utilizarea la copii și adolescenți Utilizarea la copii și adolescenți nu este recomandată.

Dacă luați mai mult Perindopril arginină Terapia decât trebuie Dacă ați luat prea multe comprimate, contactați imediat departamentul de urgență al celui mai apropiat spital sau spuneți-i imediat medicului dumneavoastră. Cel mai probabil efect în caz de supradozaj este tensiunea arterială mică, care vă poate face să simțiți amețeală sau o stare de leșin. Dacă se întâmplă acest lucru, poate fi de ajutor să vă întindeți culcat pe spate, cu picioarele ridicate.

Dacă uitați să luați Perindopril arginină Terapia Este important să luați medicamentul zilnic, deoarece tratamentul regulat acționează mai bine. Totuși, dacă uitați să luați o doză de Perindopril arginină Terapia, luați doza următoare la ora obișnuită. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetați să luați Perindopril arginină Terapia Deoarece tratamentul cu Perindopril arginină Terapia este, de obicei, pentru toată viața, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a întrerupe tratamentul cu acest medicament.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4 Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

Întrerupeți imediat administrarea medicamentului și adresați-vă medicului dumneavoastră dacă apare oricare dintre următoarele reacții adverse, care pot fi grave: ‒ Umflarea feței, buzelor, gurii, limbii sau gâtului, dificultăți de respirație (angioedem) (vezi punctul 2 „Atenționări și precauții”) (mai puțin frecvente - pot afecta mai puțin de 1 din 100 persoane). ‒ Amețeală severă sau leșin, din cauza tensiunii arteriale scăzute (frecvente - pot afecta mai puțin de 1 din 10 persoane). ‒ Bătăi ale inimii neobișnuit de rapide sau neregulate, durere în piept (angină) sau infarct miocardic (foarte rare - pot afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane). ‒ Slăbiciune a brațelor sau picioarelor sau probleme de vorbire, care pot fi un semn al unui posibil accident vascular cerebral (foarte rare - pot afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane). ‒ Respirație șuierătoare apărută brusc, durere în piept, scurtare a respirației sau dificultăți la respirație (bronhospasm) (mai puțin frecvente - pot afecta mai puțin de 1 din 100 persoane). ‒ Inflamație a pancreasului, care poate provoca dureri abdominale și de spate severe, însoțite de senzație puternică de rău (foarte rare - pot afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane). ‒ Îngălbenire a pielii sau a albului ochilor (icter), care poate fi un semn al hepatitei (inflamația ficatului) (foarte rare - pot afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane). ‒ Erupție pe piele, care adesea debutează cu pete roșii și mâncărimi la nivelul feței, brațelor sau picioarelor (eritem polimorf) (foarte rare - pot afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane).

Adresați-vă medicului dacă observați oricare dintre următoarele reacții adverse: Frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 10 persoane): ‒ Durere de cap. ‒ Amețeli. ‒ Vertij (senzație de amețeală și învârtire). ‒ Furnicături și înțepături. ‒ Tulburări de vedere. ‒ Tinitus (senzație de zgomote în urechi). ‒ Tuse. ‒ Scurtare a respirației (dispnee). ‒ Tulburări gastro-intestinale (greață, vărsături, dureri abdominale, tulburări ale gustului, dispepsie sau dificultăți de digestie, diaree, constipație). ‒ Reacții alergice (cum ar fi erupții pe piele, mâncărime). ‒ Crampe musculare. ‒ Senzație de oboseală.

Mai puțin frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 100 persoane): ‒ Schimbări ale dispoziției. ‒ Tulburări ale somnului. ‒ Depresie. ‒ Gură uscată. ‒ Senzație intensă de mâncărime sau erupții severe pe piele. ‒ Apariția de grupuri de vezicule pe piele. ‒ Probleme ale rinichilor. ‒ Impotență. ‒ Transpirații. ‒ Exces de eozinofile (un tip de celule albe ale sângelui). ‒ Somnolență. ‒ Leșin . ‒ Palpitații. ‒ Tahicardie (bătăi rapide ale inimii). ‒ Vasculită (inflamație a vaselor de sânge). ‒ Reacții de fotosensibilitate (creștere a sensibilității pielii la soare). ‒ Artralgie (dureri ale articulațiilor). ‒ Mialgie (dureri ale mușchilor). ‒ Dureri în piept. ‒ Stare generală de rău (slăbiciune). ‒ Edem periferic (umflarea picioarelor sau mâinilor). ‒ Febră. ‒ Căderi. ‒ Modificări ale parametrilor de laborator: valori mari ale potasiului în sânge, reversibile după întreruperea tratamentului, valori mici ale sodiului, hipoglicemie (valori foarte scăzute ale zahărului în sânge) în cazul pacienților diabetici, valori crescute ale ureei și creatininei în sânge.

Rare (pot afecta mai puțin de 1 din 1000 persoane): ‒ Urină închisă la culoare, senzație de rău (greață) sau stare de rău (vărsături), crampe musculare, confuzie și convulsii. Acestea pot fi simptome ale unei afecțiuni denumite SIADH (secreție necorespunzătoare de hormon antidiuretic). ‒ Înroșire trecătoare. ‒ Agravarea psoriazisului. ‒ Scăderea sau absența urinărilor. ‒ Insuficiență renală acută. ‒ Modificări ale parametrilor de laborator: valori crescute ale enzimelor hepatice, valori crescute ale bilirubinei serice.

Foarte rare (pot afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane): ‒ Confuzie. ‒ Pneumonie eozinofilică (un tip rar de pneumonie). ‒ Rinită (nas înfundat sau cu secreții). ‒ Modificări ale parametrilor sângelui, de exemplu un număr mai mic de celule albe și roșii ale sângelui, hemoglobină scăzută, număr mai mic de trombocite.

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): ‒ Modificări ale culorii pielii, amorțeală și durere la nivelul degetelor de la mâini sau de la picioare (fenomen Raynaud).

Raportarea reacțiilor adverse Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO e-mail: [email protected] Website: www.anm.ro Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

5 Cum se păstrează Perindopril arginină Terapia

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie/blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la la temperaturi sub 25C în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6 Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Perindopril arginină Terapia ‒ Substanța activă este perindopril arginină. Perindopril arginină Terapia 5 mg: Fiecare comprimat filmat conține perindopril arginină 5 mg, corespunzător la perindopril 3,395 mg. Perindopril arginină Terapia 10 mg: Fiecare comprimat filmat conține perindopril arginină 10 mg, corespunzător la perindopril 6,790 mg. ‒ Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal hidrofob, stearat de magneziu, hipromeloză, carbonat de calciu, macrogol 3350, trigliceride lanț mediu, talc, galben de chinolină lac de aluminiu (E104), oxid galben de fier (E172), albastru strălucitor FCF lac de aluminiu (E133), oxid negru de fier (E172). Cum arată Perindopril arginină Terapia și conținutul ambalajului Perindopril arginină Terapia 5 mg: Comprimat filmat de culoare verde deschis, de formă ovală, biconvex, cu lungimea de 10,0 ± 0,50 mm și lățimea de 4,75 ± 0,24 mm, cu linie mediană pe ambele fețe. Comprimatul poate fi divizat în doze egale. Perindopril arginină Terapia 10 mg: Comprimat filmat de culoare verde spre verde marmură, de formă rotundă, biconvex, cu diametrul de 9,0 ± 0,45 mm, gravat cu „10” pe o față.

Perindopril arginină Terapia este disponibil în blistere din OPA-Al-PVC/Al sau PVC-PVdC/Al.

Mărimi de ambalaj: Perindopril arginină Terapia 5 mg: 15, 30 sau 90 comprimate filmate. Perindopril arginină Terapia 10 mg: 30 sau 90 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricanții Deținătorul autorizației de punere pe piață Terapia SA Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, România

Fabricanții Zentiva k.s. U Kabelovny 130, 10237 Praga 10 Republica Cehă

Pharmadox Healthcare Ltd. KW20A Kordin Industrial Park Paola PLA3000 Malta

Terapia SA Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, România

Acest prospect a fost revizuit în iulie 2022.